Kategorier
SCRR western

Scedsmoe County Rough Riders

Westernskyting, cowboyskyting eller CAS (engelsk forkortelse for «Cowboy Action Shooting») er en skytesport som oppstod i USA tidlig på 1980-tallet.

Vi benytter kostymer og våpen fra tidsperioden «det ville vesten, ca 1850-1900 som eksempelvis single action revolvere, hagler og lever action rifler. Selve skytingen skiller seg litt fra andre former, vi står ikke stille på standplassen. Hver serie blir skutt fra en posisjon, men vi beveger oss mellom hver skyting. Vi skyter alltid en om gangen og tar tiden på gjennomføringen. Vi skyter på store stålplater på kort hold, og bommer du får du tillegg i tiden – raskeste skytter vinner.

CAS er en sosial familiesport, og vi har skyttere som går på barneskolen, skyttere som er pensjonister og alt i mellom.

Vi trener på utebanen på Korpåsen i Leirsund (https://www.loopistolklubb.no/vare-skytebaner) kontakt oss for en liten demonstrasjon eller les mer om western-skyting her: https://no.wikipedia.org/wiki/Westernskyting . Du finner mange videoer på Youtube, her er to eksempler: Hall of fame II Cowboy action shooting promo og 2019 Florida Stet Championship

 

Har du spørsmål finner du kontaktinfo til styret i gruppen her: https://www.loopistolklubb.no/kontaktinformasjon-styret, rull ned til SCRR.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.