Om western

Westernskyting, cowboyskyting eller CAS (engelsk forkortelse for «Cowboy Action Shooting») er en skytesport som oppstod i USA tidlig på 1980-tallet.

Vi benytter kostymer og våpen fra tidsperioden «det ville vesten, ca 1850-1900 som eksempelvis single action revolvere, hagler og lever action rifler. Selve skytingen skiller seg litt fra andre former, vi står ikke stille på standplassen. Hver serie blir skutt fra en posisjon, men vi beveger oss mellom hver skyting. Vi skyter alltid en om gangen og tar tiden på gjennomføringen. Vi skyter på store stålplater på kort hold, og bommer du får du tillegg i tiden – raskeste skytter vinner.

 

CAS er en sosial familiesport, og vi har skyttere som går på barneskolen, skyttere som er pensjonister og alt i mellom.

 

Vi trener på utebanen på Korpåsen i Leirsund (https://www.loopistolklubb.no/vare-skytebaner) onsdager fra 1700-1900 – kom innom eller les mer om western-skyting her: https://no.wikipedia.org/wiki/Westernskyting. Du finner mange videoer på Youtube, her er to eksempler: https://youtu.be/Q3iX9xSdyzI og https://youtu.be/SJbwi0khMh4

 

Har du spørsmål finner du kontaktinfo til styret i gruppen her: https://www.loopistolklubb.no/kontaktinformasjon-styret, rull ned til SCRR.

/Lars